Poi

Cia. D'es Tro

Tots públics

Circ

«És la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida». Fusionar les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània és el principal objectiu d’aquest espectacle de caràcter contemporani.

La baldufa és un joc màgic i ancestral amb uns girs hipnòtics que tenen un recorregut de més de sis mil anys d’història. Aquesta joguina, camí a l’extinció, és capaç d’aturar el temps, ja que el fet d’observar girar l’element ens permet aïllar-nos de la velocitat que regeix la nostra quotidianitat.

POI respon a una recerca física de malabars i manipulació de l’objecte, però també a una investigació artesana pel que fa a la construcció de l’escenografia i baldufes que el mateix Guillem Vizcaíno ha dissenyat i construït. Aquesta exploració de diferents tipus de fustes, formes i puntes de suport li ha permès la creació de baldufes personals i especials com per exemple una de les baldufes més grans del món amb un pes de 45 kg que el mateix llança amb una corda de més de 15 metres.

PREMI

Premi Zirkòlica 2022 al millor espectacle de carrer.

dimarts 23 abril 2024
19:00 h
Lloc: Tortosa
Sala: Plaça de l'Ajuntament
Durada: 50 min