Orquestra de Corda Acordes*

Recaptació solidària per a Marató de TV3

Joventuts Musicals Tortosa

Activitat externa

L’Orquestra Acordes va tenir els seus inicis sobre l’any 2013 amb les primeres actuacions i concerts dirigits per David Martínez Doménech.

Actualment, compta amb una plantilla al voltant de 25 músics de diferents edats, tenint la seva tasca pedagògica com a principal finalitat. Els músics que formen part de l’Orquestra provenen, en gran part, de l’escola de música Acordes que retroalimenta directament l’agrupació orquestral.

En la seva curta trajectòria ha actuat al Palau de la Música de València, a l’Auditori de Rafelbunyol, Conservatori de Música de Montcada, Universitat de València, Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, Conservatori Professional de música de Meliana, Auditori del Botànic a València, Teatre “Capitolio” de Godella entre d’altres…

Ha actuat amb el cor de nens de la Universitat de València o el cor de Cambra Cantollano, així mateix manté una intensa activitat d’intercanvis amb altres agrupacions de la comunitat.

En aquest concert s’interpretarà una interessant versió de les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi. Entre els 500 concerts que va escriure Vivaldi, 220 van ser concerts per a violí, instrument del qual n’era un virtuós. El compositor italià del barroc va crear amb les Quatre Estacions una peça completament descriptiva en la qual expressa musicalment els sentiments que desperten en ell les estacions de l’any. La peça està basada en uns sonets d’autor desconegut escrits en italià antic, que descriuen l’argument, tot i que es pensa que els podria haver escrit el mateix Vivaldi, ja que encaixen a la perfecció amb la música.

Aquesta obra és un exemple molt clar de música programàtica o descriptiva. Vivaldi utilitza els instruments de corda que coneix perfectament, i amb molta astúcia aconsegueix recrear diferents moments de cada estació.

diumenge 17 desembre 2023
19:00 h
Lloc: Convent de les Teresianes
Sala: Capella del Centre Sant Enric d'Ossó
Durada: 1 h

General: 5.00€

Cadascú dels concerts consta de 3 moviments, dos de caràcter alegre i el central més lent, escrits per violí solista, orquestra de corda i un baix continu. Al concert els versos seran recitats al principi de la interpretació de cada estació.

Concert N. 1 en mi major, RV 269, «PRIMAVERA»
I. Allegro
II. Largo
III. Allegro

Concert N. 2 en sol menor, RV 315, «ESTATE»
I. Allegro non molto – Allegro
II. Adagio – Presto – Adagio
III. / Presto

Concert N. 3 en fa major, RV 293, «AUTUNNO»
I. Allegro
II. Adagio molto
III. Allegro

Concert N. 4 en fa menor, RV 297, «INVERNO»
I. Allegro non molto
II. Largo
III. Allegro

Sonets de LES QUATRE ESTACIONS, probablement escrits pel mateix Antonio Vivaldi (Venècia, 1678 – Viena, 1741) per acompanyar la partitura homònima.