Masterclass dansa contemporàrnia

Victor Callens i Barbara Meneses

ARTÈRIA Tortosa

Majors de 14 anys amb mínims coneixements de dansa.

Barbara Meneses i Victor Callens us presentaran i guiaran a través de l’experiència DoubleSkin|DoubleMind (DS|DM), un mètode de dansa desenvolupat per Emio Greco i Pieter C. Scholten per descobrir la sensibilitat corporal i posar-la a disposició de la dansa. Aquest procés creatiu utilitza principis fonamentals (i infinits) com respirar, saltar, expandir-se i reduir. Bàrbara i Víctor també transmetran conceptes i material coreogràfic relacionats amb l’espectacle «Within Closed Eyes / Dins els ulls tancats» que es representarà el mateix dia a la Cripta del Temple de la Reparació.

Consulteu tota la programació a:

dissabte 14 d’octubre 2023
10:00 h
Lloc: Tortosa
Sala: Ballet Estudi Llibertat Curto
Durada: 1 h 30 min

Barbara Meneses és titulada en dansa contemporània per l’escola P.A.R.T.S, a Brussel·les. Becada per la Generalitat de Catalunya va continuar formant-se a Trisha Brown Studios de Nova York. Ha desenvolupat la seva carrera principalment a Holanda, on ha col·laborat durant vint anys amb els coreògrafs Emio Greco i Pieter C.Scholten i la seva companyia ICK Dans Amsterdam, exercint de ballarina, professora, directora d’assaig i coordinadora artística dels projectes d’educació i recerca. També ha treballat independentment amb coreògrafs com Keren Levi, Lance Gries, Hooman Sharifi o Pere Faura i ha estat mestra convidada a la SNDO i MTD de Academy of Theater and Dance (Amsterdam), a ArtEZ Academy of Art (Arnhem), CODARTS (Rotterdam) i el CSD a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actualment, resideix a la Catalunya rural on és cofundadora del projecte emergent Espai de Marge, que ofereix residències artístiques i espais per a la creació en un entorn natural; i col·labora amb l’artista visual i performer Julia Mariscal.

Victor Callens va estudiar al departament de dansa contemporània del Conservatori Nacional de París (CNSMDP) on es va graduar l’any 2007 amb el 1r premi. Seguidament, va unir-se a la companyia ICK Dans Amsterdam d’Emio Greco i Pieter C. Scholten on durant set anys va ballar en totes les noves creacions i peces de repertori. L’any 2011 va ser nominat al premi Zwaan com a Most Impressive dance performance del Nederlandse Dansdagen per la seva actuació a l’espectacle You|Paradiso de ICK Dans Amsterdam. Alhora, Victor ha col·laborat amb altres artistes reconeguts com Jean-Paul Gaultier, Pierre Audi, Janine Jansen i Arno Dierickx. El 2014 va seguir a Greco i Scholten a Marsella on es va incorporar al Ballet National de Marsella com a ballarí, ajudant i director d’assaig. Des del 2017 treballa com a freelancer vivint a una finca d’oliveres prop de Tortosa, on combina projectes artístics i un estil de vida rural.