La dolça melodia*

Música Trobada - Cecília Aymí

Proto-fest

Música

Activitat externa

La venda d’entrades anticipades ha finalitzat. Podreu adquirir entrades 30 minuts abans del concert a la ubicació corresponent.

La dolça melodia és un programa dedicat a la figura del mestre de capella Pasqual Fuentes Alcàsser. L’estudi de l’autor, de la seua música i dels textos emprats ens permet conèixer millor una València setcentista que no sembla tan allunyada de l’actual, una ciutat amb llums i ombres, històries grans i xicotetes en què ens reconeixem i identifiquem. La dolça melodia n’és un bon exemple, i en aquesta ocasió la interpretaran conjuntament Música Trobada i la soprano Cecília Aymí.

L’obra de Pasqual Fuentes Alcàsser
La producció d’aquest compositor sorprén i corprén per diverses raons: la quantitat ingent d’obres, la qualitat i l’ús d’un nou llenguatge musical, amb una forta influència galant italiana, l’ús del valencià en algunes obres, l’aparició de recursos vocals molt elaborats o l’ús de músiques populars i tradicionals. Però, a més a més, entre les composicions s’hi troben vertaderes joies històriques, com la Missa per a la Mare de Déu dels Desemparats, de 1767.

La música de Fuentes es troba arreu dels arxius de la península com la catedral de Cadis, el monestir de l’Escorial, la catedral del Tarragona, la Biblioteca Nacional de Catalunya, la catedral de Girona i els arxius valencians.

Els treballs d’investigació duts a terme des de Música Trobada han permès recuperar una vintena d’obres del compositor i dedicar-li dos registres discogràfics: a les lamentacions i als villancets en valencià. A més, el grup ha portat la seua música al Teatre de la Sarsuela de Madrid o als festivals de Vélez Blanco, Peníscola i Pirineus.

 

* organitzat per l’Associació PROTO-Fest Festival de Música de Tortosa

 

dimecres 19 juliol 2023
20:00 h
Lloc: Reials Col·legis
Sala: Pati dels Reials Col·legis
Durada: 1 h

General: 5.00€