Estudi sobre l’art de saber esperar

Roberto Olivan, Ramon Humet i Sílvia Vidal

ARTÈRIA Tortosa

“El veritable savi espera en la quietud. Així, la pau i l’harmonia tenen lloc, i el món segueix el seu curs natural.” – Lao Tsé

En l’actualitat sembla que hem estat programats per a produir constantment perquè, altrament, malgastem el temps i perdem diners. Hem normalitzat viure a un ritme frenètic que sobrepassa els límits de la salut, generant una dinàmica que ens destrueix.

No sabem esperar, ens han ensenyat a córrer, a viure amb estrès i amb els terminis de dates límits als nostres talons. Amb tot, no tenim temps per meditar les decisions ni analitzar els resultats. Busquem la immediatesa per damunt de tot, encara que això signifiqui perdre una gran oportunitat per a la nostra vida o equivocar-nos.

El ritme natural de la vida no es pot accelerar: tot requereix un temps. Viure en una acceleració constant ens provoca frustració i patiment, i no ens permet gaudir del moment present.

Ramon Humet, la pianista Sílvia Vidal, i el ballarí Roberto Olivan, ofereixen una proposta escènica que demana una actitud especial: una escolta sense voluntat d’escoltar, una respiració amb la música, una obertura cap a sonoritats ressonants sense intervenció humana, reflex del so metafísic.

Consulta tota la programació: https://www.arteriatortosa.com/

dissabte 14 d’octubre 2023
18:30 h
Lloc: Museu de Tortosa
Sala: Exposició permanent del Museu de Tortosa
Durada: 45 min

Dansa: Roberto Olivan.

Música: Ramon Humet (shakuhachi, tongue drum i gong) i Sílvia Vidal (tanpura i bols de cristall de quars).

Col·labora: