Els meus clàssics: Johann Sebastian Bach i Adolf Ventas*

Joan Martí-Frasquier, Saxo Baríton

Joventuts Musicals Tortosa

Activitat externa

Ha centrat la seva carrera artística en el saxòfon baríton, un instrument amb una sonoritat ampla, una gran riquesa tímbrica i una enorme flexibilitat que el fan apte per tocar qualsevol estil de música amb una personalitat molt especial.

Ha estrenat més de seixanta obres de diversos gèneres musicals, des del solo fins a l’òpera, de compositors com Joan Bagés i Rubí, Albena Petrovic-Vratchanska o Hans Peter Stubbe Teglbjaerg, entre d’altres.

Paral·lelament a la seva activitat en solitari, ha estat membre de grups de música de cambra com el quartet de saxòfons SAX 3+1 (1994-2013) o el trio de vent-fusta Sigma Trio (2004-2007). En 2016, amb el compositor i artista sonor Joan Bagés i Rubí, va crear Morphosis Duo (saxòfon baríton i electrònica), la versió més bàsica de Morphosis Ensemble, un col·lectiu flexible amb qui col·labora sovint, implicat en la interpretació de música electroacústica. També ha participat en una gran varietat de projectes musicals amb diversos ensembles de música contemporània i vàries formacions orquestrals.

Ha actuat per tota Europa, Amèrica i Oceania en festivals com el Mixtur Barcelona, New York City Electroacoustic Music Festival, Rc4 (Rio de Janeiro) i Classical:NEXT (edicions de Viena i Hanover), presentant els seus projectes artístics, centrats principalmet en la música actual i de nova creació.

Ha enregistrat dos discs per al segell alemany Solo Musica: “SUITES – A tribute to Bach’s Cello Suites (2023, SM426) i “Dreamlover” (2022, SM396), amb la integral de la producció per a saxòfon de la compositora Albena Petrovic. Els seus dos àlbums en solitari anteriors, «Believer» (INS Records, 2015) i «Made in BCN» (La Mà de Guido, 2018) contenen algunes de les obres més representatives del repertori per a saxòfon baríton. A més, ha gravat tres discs amb SAX 3+1 i ha participat en altres de Morphosis Ensemble i altres formacions.

Joan Martí-Frasquier

dissabte 27 gener 2024
20:00 h
Lloc: Museu de Tortosa
Sala: Aula Didàctica
Durada: 1 h

General: 8.00€

PROGRAMA DE CONCERT

EL SUR, petita suite per a saxòfon sol (1997)

I. Embrujo

II. Martinete

III. Zapateado

ADOLF VENTAS

 

ADOLF VENTAS

ESTUDIOS CAPRICHO per a saxòfon sol (1982)

Selecció de 5 peces de caràcter diferent

JOHANN-SEBASTIAN

BACH

HOMENATGE A LES SUITES PER A VIOLONCEL SOL

I. Prelude, BWV 1008

II. Allemande, BWV 1012

III. Courante, BWV 1007

IV. Sarabande, BWV 1011

V. Bourrées I-II, BWV 1009

VI. Gigue, BWV 1010

* Organitza: JM Tortosa

Col·labora: Ajuntament de Tortosa