Concert de cloenda del Proto-fest. Clarinet històric i piano*

Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez

Proto-fest

Música

Activitat externa

Les entrades per aquest espectacle es podran adquirir a aquest web fins al dia del concert a les 15 h i a la porta de cada espectacle 30 min abans de l’inici.

El clarinet, com tots els instruments, ha passat tot un seguit de fases en la seva construcció i resultat sonor. El concert de Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez ens dona l’oportunitat de conèixer el clarinet històric dins del repertori amb piano.

La idea és viure un petit viatge per les emocions que els romàntics volien transmetre, focalitzant-nos en les eines que feien servir per a emfatitzar els caràcters i els canvis de caràcter, en el qual descobrirem que hereten moltes de les eines de l’estil teatral del classicisme del segle XVIII.

L’òpera dominava la vida cultural de la societat europea de l’època i feia sentir la seva influència en totes les formes musicals, fins i tot, en la música instrumental, malgrat els esforços per a emancipar-la. Avui, la música encara conta una història, potser menys estereotipada, més sofisticada, però de totes maneres connectada amb sentiments i caràcters.

La sonata de Reinecke vol clarament evocar la nimfa Undine i, fins i tot, en la sonata de Brahms trobarem molts elements de l’estil teatral, que ens ajuden a captar els matisos i a concebre una història potencial, sense paraules.

* organitzat per l’Associació PROTO-Fest Festival de Música de Tortosa

diumenge 30 juliol 2023
20:00 h
Lloc: Reials Col·legis
Sala: Pati dels Reials Col·legis
Durada: 1 h