Lais. Felip Pedrell. Intimitat i Exaltació

Música

Accent Ensemble va nàixer arran de la iniciativa d’un grup de músics apassionats per la Música de Cambra que es troba establert i actiu a les Terres de l’Ebre.
El quartet -integrat per veu (Cecília Aymí), clarinet (Ricardo Forner), viola (David Matheu) i piano (Inés Reguero)- es marca com a fita la recerca, aprofundiment, difusió i gaudi del repertori cambrístic de tots els temps arreu del nostre territori.

Entre els diversos interessos musicals en què ha anat aprofundint, Accent Ensemble es troba en procés de recuperació de patrimoni musical ebrenc totalment inèdit, com ara composicions de Joan Monclús i -molt especialment- de Felip Pedrell (1841-1922), el desconegut mestre de mestres de qui enguany en commemorem el centenari del traspàs.

Aquest treball sobre oblidats tresors d’oblidats creadors ha acabat fructificant en l’enregistrament d’un CD centrat en repertori mai editat -ni enregistrat- de la mà de Felip Pedrell: un treball llargament gestat i que desitja contribuir a retornar-li al compositor tortosí el reconeixement que mai hauria d’haver perdut i que, en justícia, li pertany.

  • Coorganitzat:

Campus Extens de la URV a Tortosa

Ajuntament de Tortosa

  • Col·labora:

Diputació de Tarragona

dissabte 19 novembre 2022
20:00 h
Lloc: Teatre Auditori Felip Pedrell
Sala: Sala Gran
Durada: 1 h

Gratuït: 0.00€

Accent Ensemble