Concert Orfeó Català i Cor de Cambra Tyrichae*


Propera sessió el 09 octubre
  • Inici | 20:00
    Dura | 120 min.
  • Catedral de Santa Maria
    Catedral de Santa Maria

En escena el 09 octubre

Entre els actes de commemoració del Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021 us oferim aquest concert conjunt de l'Orfeó Català i el Cor Tyrichae. Un dels moments àlgids del concert serà poder sentir, dins de la Catedral de Santa Maria, la composició musical "Ave Maris Stella" creada pel reconegut i guardonat compositor tortosí Josep Ollé.

L'ORFEÓ CATALÀ


L'Orfeó Català és un cor de format simfònic. La seva activitat concertística alterna la interpretació de repertoris vocals-orquestrals i programes de música coral amb una presència destacada de la música tradicional i d'autor català.

L'alt nivell de preparació vocal i musical dels seus components –els quals, malgrat no dedicar-s'hi professionalment, realitzen estudis de cant– fan de l'Orfeó Català un instrument idoni per a la interpretació de la literatura coral composta des del segle XVIII fins als nostres dies.

Les grans qualitats artístiques del cor el duen a col·laborar regularment amb les principals orquestres catalanes i de l'Estat espanyol, i també amb diverses formacions orquestrals europees i d'altres parts del món amb les quals fa gires de concerts.

COR DE CAMBRA TYRICHAE


El Cor de Cambra Tyrichae està format per una vintena de cantaires de les Terres de l'Ebre, va ser fundat l'any 2000. El dirigeix Andreu Ferré
 
El repertori abraça composicions de diferents gèneres, èpoques i estils: polifonia religiosa i profana, barroca, clàssica, romàntica, contemporània i tradicional. El seu director és Raül Martínez. El nom Tyrichae fa referència a un nucli de població d'època iber situat en l'actual turó de la Suda de Tortosa o en algun indret pròxim a la desembocadura de l'Ebre. Hom ha aventurat que aquesta paraula és l'arrel de la qual deriva el topònim de la capital del Baix Ebre, Tortosa.
 

Entrades a la venda, pròximament.

dissabte
09
octubre

20:00 | 120 min.

Concert Orfeó Català i Cor de Cambra Tyrichae*

Catedral de Santa Maria | Catedral de Santa Maria, Tortosa