Veure tota la programació

Notícies

Tortosa presenta una nova edició del festival terres Catalunya-Eco & Travel film festival

28/03/2018

Hi participaran 100 films en aquesta segona edició que se celebrarà del 2 al 5 de maig.

La segona edició del festival terres Catalunya-Eco & Travel film festival ja calenta motors. Es farà entre el 2 i el 5 de maig i avui el primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús; la directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Mercè Miralles; i el soci i productor executiu de Filmsnòmades, empresa promotora del certamen, Santi Valldepérez, han donat a conèixer la imatge del cartell i algunes de les novetats d'aquesta edició.

El certamen especialitzat en àudiovisual turístic, de paisatge i viatges ha rebut un total de 248 inscripcions de tot l'Estat espanyol però també de països com Portugal, Alemanya, Bèlgica, Croàcia, Xile, Brasil o Irán, entre altres. En total en són fins a 18 els països que hi estaran representats. El jurat ha escollit un centenar de films que participaran en la secció oficial entre les dos competicions del festival: Comunicació Turística i Documentals. 

Les projeccions es faran al Teatre Auditori Felip Pedrell i, com a novetat, dijous 3 de maig es farà una de les sessions al Mercat Municipal. El primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme de l'Ajuntament, Josep Felip Monclús, ha destacat que amb aquest nou emplaçament per fer les projeccions es vol apropar el festival a la ciutat. En aquest sentit, Santi Valldepérez ha agraït la implicació dels paradistes del Mercat en aquesta aposta per apropar el certamen en aquest edifici emblemàtic de la ciutat.

El programa també preveu una projecció adreçada als estudiants de secundària de la ciutat. També el dia abans de l'inici del festival, l'1 de maig, es farà a la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell una l'estrena en primícia d'una projecció fora de competició del capítol de la sèrie Big Screen Splendors dedicat a Nova Zelanda.

Per la seva banda, la directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, ha expressat el suport del Govern a aquesta iniciativa, que neix de l'àmbit privat, i que és un projecte que va més enllà de Tortosa i les Terres de l'Ebre. "És un projecte de país perquè és l'únic festival de cinema turístic que es fa a l'Estat espanyol", ha manifestat. Miralles també ha explicat que el certamen s'inclou com una de les accions incloses en l'Any del Turisme Cultural que es commemora aquest 2018.

El festival terres Catalunya és membre candidat del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic (CIFFT).  Més informació a www.terres.info


Enllaç a http://www.terres.info

L'Ajuntament de Tortosa introdueix diferents millores tècniques al Teatre Auditori Felip Pedrell

31/01/2018

Estan dirigides a la millora del comfort del públic, la seguretat i l'eficiència de l'equipament.

 L'Ajuntament de Tortosa ha dedicat una part de la inversió municipal de 2017 a fer diferents millores tècniques al Teatre Auditori Felip Pedrell, unes accions que tindran continuïtat durant aquest any. Les actuacions estan dirigides a millorar la comfortabilitat i l'experiència dels espectacles, incrementar la seguretat a tota la instal·lació i potenciar l'eficiència tècnica i productivitat de l'equipament. En els últims mesos s'ha actuat a la sala gran, amb una primera fase correctiva en l'adequació de talls i torns motoritzats de l'escenari, així com l'adequació de la il·luminació escènica. A la sala petita s'ha renovat completament tot el pati de butaques, amb nous seients més confortables, i s'han adquirit elements de transport de material. 

Durant aquest 2018, hi ha una partida d'inversió reservada per a instal·lar una nova barra d'il·luminació, quatre motors nous, un nou sistema de control remot per a nou barres motoritzades i un quadre de protecció elèctrica. També es monitoritzaran les persianes dels molls de càrrega i descàrrega de l'escenari, es pintarà tot l'interior de l'edifici i es canviarà la pantalla de la sala petita. La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha explicat que si bé la majoria d'aquestes actuacions no seran percebudes d'una forma evident pel públic durant els espectacles, contribueixen d'una manera decisiva a millorar la seva experiència. "Des de l'Ajuntament fem un esforç molt important per mantenir una programació de qualitat i, per tant, és igualment important que aquest esforç es mantingui en l'apartat tècnic, de seguretat i de comoditat per a l'espectador", ha explicat Queralt.

El projecte educatiu de dansa "Tots Dansen" torna a Tortosa en la seva segona edició

31/01/2018

Hi prendran part alumnes de l'Institut Daniel Mangrané de Jesús, i dels instituts Cristòfol Despuig i Joaquím Bau de Tortosa.

Torna en una segona edició a Tortosa el projecte educatiu de dansa "Tots Dansen", organitzat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors amb la participació de vuit ciutats i més de 2.000 joves entrant en contacte amb la dansa contemporània. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, acompanyada pels professors de cada institut que tutelaran el projecte i pel coreògraf Toni Mira i la formadora local, Marta Viladrich, ha presentat aquesta activitat en la qual hi prendran part 172 alumnes dels tres instituts que hi prendran part: els cursos de 2on i 3r d'ESO dels instituts Daniel Mangrané de Jesús i del Cristòfol Despuig de Tortosa, i els alumnes de Batxillerat Artístic de l'Institut Joaquim Bau de Tortosa.

Apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als més joves és el principal objectiu del projecte "Tots Dansen", que esdevé alhora una eina educativa per al professorat i una vivència i experiència molt positiva, tant a nivell personal com col·lectiva. En aquesta edició 2018, els alumnes participants s'han dividit en dos funcions, que tindran lloc els propers 3 i 4 de maig, a les 19.00 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell. Els alumnes treballaran en les coreografies que presentaran en aquestes dos sessions durant les properes setmanes amb el coreògraf i la formadora local.

Venda d'abonaments de la nova temprada

15/01/2018

A10, A5, A3. Tres tipus d'abonaments per escollir.

Pots adquirir l'abonament a la taquilla del Teatre o via on-line a la pàgina web del teatre.

 

 


Enllaç a Venda d'abonaments

Venda d'entrades i abonaments de la nova temporada gener-juny 2018

19/12/2017

El proper divendres 22 de desembre es posen a la venda, on line, les entrades i abonaments dels espectacles de la nova temporada Gener-Juny 2018.

La venda d'entrades i abonaments a taquilla es podran adquirir a partir del dimecres 27 de desembre, en l'horari habitual.

 

 

Les últimes produccions de Julio Manrique, Ramon Madaula i Sílvia Munt a la nova temporada del Teatre Felip Pedrell

19/12/2017

L'Ajuntament de Tortosa introdueix tres nous abonaments i descomptes a diferents col·lectius per fomentar l'assistència al teatre.

 La nova temporada (gener-juny 2018) del Teatre Auditori Felip Pedrell (TAFP) portarà a Tortosa les produccions "E.V.A.", de T de Teatre i dirigida per Julio Manrique, "Les noies de Mossbank road", amb Sílvia Munt a la direcció, i "Adossats", de Ramon Madaula i amb direcció de Jordi Casanovas. Aquestes són algunes de les obres més destacades dels setze espectacles que l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa ha programat per al primer semestre de l'any vinent. Dansa, música, cinema i els espectacles familiars completen una cartellera que avui han presentat la regidora de Cultura, Dolors Queralt, i la cap de l'àrea, Maria Josep Bel. La nova temporada s'ha configurat amb l'objectiu de mantenir els criteris de qualitat en la programació i amb novetats en la taquilla, amb la introducció d'abonaments i descomptes a col·lectius diversos per tal d'atreure més públic al teatre.

T de Teatre celebra els 25 anys dalt dels escenaris amb "E.V.A." (divendres 26 gener, 22h), una comèdia dramàtica dirigida per Julio Manrique on s'aborden temes com la maternitat, el sexe, les crisis vitals, tot plegat envoltat pel dolor com a nexe d'unió. Jordi Casanovas porta la producció del Teatre Romea de Ramon Madaula "Adossats" (divendres 20 d'abril, 22h), un espectacle que es produeix en una sola jornada en què tres generacions d'una mateixa família fan una celebració que no oblidaran. Divendres 11 de maig (22h), arriben "Les noies de Mossbank road", una història d'Amelia Bullmore, dirigida per Sílvia Munt, que parla de l'amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d'estudiants. 

L'oferta del TAFP per als propers mesos inclou, com sempre, altres disciplines artístiques. Encara en l'àmbit del teatre, s'enceta una nova proposta, els dissabtes al vespre (20h), amb temàtiques singulars, algunes de les quals a càrrec de professionals novells. "Una aposta decidida pel foment del teatre", assenyala la regidora de Cultura. 

La dansa també té una finestra permanent al Teatre de Tortosa. En aquest cas amb "A vore", de Sònia Gómez i Ramon Balagué (diumenge 29 d'abril, 19h), coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa. I el 3 i 4 de maig, amb el projecte educatiu "Tots dansen", iniciat la temporada anterior per l'Institut-escola Daniel Mangrané, al qual s'afegeixen ara els instituts Joaquim Bau i Despuig. Aquest projecte està impulsat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors amb l'objectiu d'apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove. 

Els espectacles familiars, un clàssic de l'oferta escènica del TAFP, continuen a preus populars (3 euros) els diumenges a les 12 hores. L'Orquestra de Colònia torna a visitar Tortosa, el 22 d'abril (19h), amb un repertori de peces de Vivaldi, Bach, Paganini i Tschaikowsky. Continuen els documentals del mes, els diumenges a la tarda, i el cicle Gaudí.

Una de les principals novetats de la temporada que comença al gener és la introducció de tres abonaments: abonament de 10 espectacles per 90 euros (estalvi del 40%), abonament de 5 espectacles per 56 euros (estalvi 30%), i abonament de 3 espectacles per 36 euros (estalvi 20%). A més, s'afegeixen descomptes del 20% per a famíies nombroses, monoparentals, persones jubilades i aturades, i del 30% per a menors de 30 anys, amb carnet jove i grups formats per un mínim de 15 persones. 

 


La primera òpera electroacústica del músic Joan Bagés parla de la vida i de la mort utilitzant l’aigua del riu l’Ebre com a metàfora

27/10/2017

Els textos i els poemes els han escrit els artistes Andreu Carranza i Roman Aixendri 
L’obra s’estrenarà aquest pròxim mes de novembre a Barcelona i a Tortosa 
 
 “Ib" òpera electroacústica - work in progress, una creació en què fa mesos que treballa el músic ebrenc Joan Bagés i que s’estrenarà el pròxim mes de novembre, parla d’un tema universal: la vida i la mort, tant de l’individu com de la societat. Si bé Bagés ha compost la música instrumental, vocal i electrònica per aquesta obra, els artistes encarregats de crear el text són l’escriptor Andreu Carranza i el filòsof Roman Aixendri, també de les Terres de l’Ebre. Carranza i Aixendri han compost un llibret on, a través de diversos poemes i textos, aprofundeixen en els trànsits i en els estats de consciència entre la vida i la mort. D’altra part, el marc escollit per a parlar-ne és el riu Ebre.  Segons explica Bagés, “Carranza i Aixendri utilitzen l'aigua com a metàfora i com a vehicle per a narrar-nos un conjunt de paisatges imaginaris on aquests conceptes de vida i mort hi prenen lloc i s'articulen. Tot plegat aconseguim una òpera molt audiovisual on l'experiència de sentir-se dins i fora de l'aigua ens remet a quelcom tant universal com els instints de supervivència”.

A més de Bagés, Carranza i Aixendri en l’obra participen el grup Morphosis Ensemble, la soprano Cecilia Aymí, el tenor Roger Padullés, un cor mixt de 4 o 8 veus, l’escenògrafa Mireia Andreu que compta amb l’assistència tècnica de Jaume Martínez, i Belen Iniesta i Jaume Rocamora que han creat els efectes visuals i la iconografia, respectivament.

“Ib" òpera electroacústica - work in progress s’estrenarà el pròxim dia 4 de novembre a l’Ateneu Barcelonès, i una setmana més tard arribarà a l’escena ebrenca, en el marc del Festival Felip Pedrell de Tortosa. La primera òpera de Joan Bagés, com ell mateix afirma “és una òpera vista amb els ulls de la creació visual i sonora del segle XXI. Òpera o espectacle audiovisual, multimèdia on l'experiència immersiva porta a l'espectador a cabussar-se en aquest món sonor/musical i visual”.

Cal recordar que aquesta òpera està en constant creació. Al seu voltant s’han ideat, al llarg dels darrers mesos, obres col·laterals com ara “teasers” o tràilers, dibuixos, músiques, instal·lacions audiovisuals, vestits, etc. que es poden seguir a través d’Internet i que s’exposaran el dia de l’òpera. A més, el públic assistent també intervindrà en el procés de creació de l’òpera. Ho farà de dos maneres, o bé enviant 20 segons de materials d’àudio (veus, paraules i sons gravats o tractats electrònicament) que hauran generat a casa seva, o bé el mateix dia de l’estrena, quan es captaran els sons individuals i col·lectius en la sala de representació i s’incorporaran també a l’obra.

La posada en escena d”Ib” servirà per tancar l’edició d’enguany del Festival Internacional de Música Contemporània i Patrimoni Local-Sirga Festival que es va iniciar el passat mes d’abril a Flix i tancarà portes a Tortosa després d’haver programat concerts a Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta, Barcelona i Tortosa. L’òpera, concretament, compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, l’Ateneu Barcelonès, el Consell Comarcal del Baix Ebre,  la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

Més informació a http://ibopera.com/ 

Nou concerts configuren l'oferta del 34è Festival Pedrell

24/10/2017

Difondre la música clàssica i promocionar la producció musical del territori, dos dels objectius del festival
 
"Memento Mori", espectacle en clau operística per a soprano, contratenor i piano amb la cantant tortosina Cecília Aymí, inaugurarà el proper dissabte 28 d'octubre la programació del 34è Festival Pedrell, una oferta biennal amb uns objectius molt concrets: facilitar l'accés a la programació de concerts de música clàssica al públic del territori, donar resposta a l'afició musical que existeix a la ciutat de Tortosa, crear l'hàbit d'escoltar música amb la programació de concerts per a tota la família, i difondre la figura i el llegat del compositor tortosí que dóna nom al festival, Felip Pedrell.
 
La programació per aquesta edició 2017 inclou un total de nou concerts que tindran lloc al llarg d'un mes, cloent el 26 de novembre amb el concert de sonates per a piano i violoncel a càrrec d'Emilio Lluís i Iñaki Etxepare. Un dels més grans compositors musicals de tots els temps, W. A. Mozart, serà present al festival amb dos espectacles, "Così fan tutte", una de les seves òperes més famoses a càrrec dels Amics de l'Òpera de Sabadell i de l'Orquestra Simfònica del Vallès, i del Concert per a clarinet que interpretarà l'Orquestra de Cambra Catalana, amb Miquel Marín com a clarinet i sota la direcció de Joan Pàmies.
 
Dos pianistes del territori, Manel Miró i Mar Lombarte, oferiran "Àmarim", el seu concert de presentació en el qual faran un viatge des del Barroc fins a l'Impressionisme passant pel Romanticisme, i del Jazz fins el contemporani. i és en aquest àmbit de la música més contemporània on s'emmarca "IB", de Joan Bagés, música d'ensemble amb música electrònica i espectacle visual, una òpera electroacústica amb participació d'artistes del territori com Jaume Rocamora (iconografies), Andreu Carranza (llibret) i de nou Cecília Aymí (soprano).
 
Per a tota la família també disposa aquesta edició del festival d'una bona oferta, en forma de dos espectacles musicals: "Monsieur Croche, els somnis del compositor Claude Debussy", amb La Cia. del Príncep Totilau, i "El bosque de Grimm", amb música de Maurice Ravel amb la companyia La Maquiné. Finalment, el tradicional concert de Sta. Cecília serà ofert per la Banda Municipal de Música de Tortosa sota la direcció de Juanjo Grau, enguany amb la celebració del seu 75 aniversari.

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2018 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS