Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre - desembre 2019 > Cine

Push (2019)

El Documental del mes


Sala petita actual

Diumenge, 20 d'octubre - 19:00 h
 


Preus: gratuït

Durada: 92 min

Sinopsi:

V.O. en anglès, castellà, italià, coreà i alemany, subtitulada en català 
 
Per què no ens podem permetre viure a les nostres pròpies ciutats? L'elevat cost de l'habitatge i els fons d'inversió mundials, empenyen les persones a la pobresa, desposseïdes d'un dret fonamental. La determinació de l'activista Leilani Farha per denunciar aquesta situació, revela la perversitat darrera l'especulació. És hora de reconèixer que aquest no és un desenvolupament natural i inevitable. Pot canviar.

L'habitatge s'ha convertit en un dels problemes mundials més urgents, un dret humà fonamental que estem perdent a poc a poc. Cada vegada, més activistes i persones anònimes com Leilani Farha, la carismàtica protagonista i relatora de l'ONU, dediquen el seu temps i les seves energies a conscienciar els governs de tot el món perquè prenguin mesures urgents per revertir aquesta crisi mundial. PUSH revela els secrets més foscos de l'entramat mundial de l'especulació immobiliària i urbanística i posa de manifest com la inversió de fons voltors en actius immobiliaris són, en gran mesura, els culpables de la gentrificació que pateixen els barris de moltes ciutats.

SOBRE LA DIRECCIÓ (FREDRIK GERTTEN)
 
Fredrik Gertten és un guardonat director i periodista amb seu a Malmö, Suècia, propietari i gerent de la productora WG Film, fundada l’any 1994. Anteriorment, ha treballat com a corresponsal i columnista estranger per a ràdio, televisió i premsa a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa. Avui combina la direcció cinematogràfica i la producció creativa a WG Film. Pel·lícules recents inclouen BIG BOYS GONE BANANAS!*, estrena mundial a Sundance 2012, BIKES VS CARS, estrena mundial a SXSW 2015 i BECOMING ZLATAN, estrena mundial a IDFA 2016. Les seves pel·lícules han arribat a públics de 100 països i als principals festivals mundials. A Suècia, la venda de plàtans FairTrade va passar a incrementar del 5 al 50% les seves vendes després del llançament de la pel·lícula BANANAS!*. A l'octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö en reconeixement al seu treball com a documentalista.
 
 
PREMIS I FESTIVALS
 
Millennium Docs Against Gravity- Polònia, 2019
Dok.Fest Munich- Alemanya, 2019
DOXA Vancouver- Canadà, 2019
Hot Docs- Canadà, 2019
Nominat al FACT:AWARD, CPH:DOX- Dinamarca, 2019.


Fitxa artística:

Direcció: Fredrick Getten
Producció: Margarete Jangård
Producció executiva: Fredrick Getten
Edició: Erik Wall Bäfving
Fotografia: Janice d’Avila, Iris Ng
Música: Florencia Di Concilio
Disseny de so: Martin Hennel

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2019 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS