Veure tota la programació

Notícies

El 33è Festival de Música Felip Pedrell incorpora l'experimentació del Sirga Festival i un programa d'activitats pedagògiques i divulgatives

28/10/2015

El certamen, de caràcter biennal, es fa entre el 7 i 21 de novembre i inclou una ruta pels espais vitals de Felip Pedrell a Tortosa.

 El 33è Festival de Música Felip Pedrell s'inicia el proper dissabte 7 de novembre amb el concert inaugural de l'Orquestra de Cambra Ars Collegium, una formació musical de primer nivell procedent de la Republica Txeca. El certamen continua els següents dos caps de setmana de novembre amb un programa que, per primera vegada i amb voluntat de continuïtat, incorpora la col·laboració del Festival Sirga de Músiques de Recerca i Patrimoni, un certamen internacional nascut a Flix i especialitzat en l'experimentació sonora i la nova creació musical. Altres de les novetats del festival són la introducció de tallers i xerrades amb una clara voluntat didàctica i pedagògica, amb l'objectiu atreure un públic heterogeni i el més ampli possible. Al voltant de la figura de Felip Pedrell, el festival inclou també per primera vegada una ruta a peu que recorre els principals espais que van formar part de la vida del compositor tortosí. 

El dijous 12 (19h), el guitarrista i musicòleg Nacho Bellido farà una sessió, a mig camí entre l'audició i la xerrada, per explicar la història de la guitarra des del Renaixement fins al Romanticisme. Aquesta activitat es fa al Museu de Tortosa i és gratuïta. Divendres 13, al Conservatori i també amb entrada gratuïta, es faran dos concerts de creació musical. L'endemà dissabte, l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre (OSTE), dirigida per Jordi Bonilla, farà un concert al Teatre Auditori, al qual seguirà el concert electrònic de Tomeu Moll al mateix espai. Diumenge 15, de la mà de Toni Gallardo, consultor i periodista expert en la figura de Felip Pedrell, ens proposa un itinerari basat en les vivències personals i musicals del compositor tortosí. La ruta "L'empremta de Felip Pedrell" sortirà a les 12 hores des del Museu de Tortosa i és gratuïta. Aquest mateix diumenge, a les 19 hores, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà farà un concert al Teatre Auditori adreçat a un públic familiar.

L'ultim cap de setmana de festival arriba amb el concert de Santa Cecília a càrrec de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Serà divendres 20 de novembre a les 22 hores al Teatre Auditori. L'endemà dissabte, i com a cloenda del festival, un dels plats forts: la pianista japonesa Ayako Fujiki, un concert organitzat per Joventuts Musicals. 

Sirga Festival

l representant del Sirga Festival, Joan Bagés, ha explicat que l'objectiu d'aquest certamen és establir un lligam entre el patrimoni històric, el paisatge i la creació artística i tenir una presència al conjunt de les Terres de l’Ebre. Els concerts programats compten amb la col•laboració de la Diputació i l’Antena Cultural Tortosa de la URV. Destaca, en especial, la presència del compositor argentí-francès José Luis Campana que parlarà de la seua obra per a viola INSIEME, encarregada pel Ministeri de Cultura francès i que a Tortosa interpretarà el divendres, 13 de novembre el músic Francisco José Domínguez, al Conservatori.

Ruta Felip Pedrell

a ruta que ens proposa Toni Gallardo, de l'empresa Local!, per al diumenge 15 passarà per escenaris com la Catedral, els Reials Col•legis renaixentistes i el solar on hi havia la casa on va néixer Pedrell, al carrer del Replà. Cadascun d’aquests espais va tenir un paper en la vida i l’evolució artística del mestre tortosí. A Tortosa va ser on Pedrell va rebre la seva única formació musical (després va ser del tot autodidacte) i on va rebre, malgrat les distàncies, l’influx de la música europea del moment, singularment del Romanticisme alemany. Això va ser clau perquè, als 32 anys, Pedrell decidís dedicar-se a l’òpera i al teatre musical en general i traslladar-se a Barcelona.  En aquesta segona ciutat, on va morir, va esdevenir el principal introductor de la música de Richard Wagner. La ruta de Tortosa serà una prèvia de la que la mateixa empresa implantarà en breu a Barcelona, recorrent els espais del compositor tortosí per la capital catalana. 

La regidora de Cultura, Dolors, Queralt, ha fet una crida a la participació i ha destacat l'aposta per obrir el festival a tots els públics. 

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2018 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS