Veure tota la programació
Programació > Temporada gener - juny 2019 > Teatre

Raphäelle

La conquesta del Pol Sud


Sala Gran

Dissabte, 16 de febrer - 20:00 h
 


Preus: de 10,00 € (Amfiteatre) a 15,00 € (Platea)

Durada: 80 min

Sinopsi:

A Raphaëlle, la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud es pregunta si la divisió de sexes és una construcció cultural. Ho fa a través de l’experiència individual de Raphaëlle Pérez, una dona trans que, com a protagonista, lluita per la identitat, la autoafirmació i la ruptura de motlles en un món en constant transformació.

 

La Conquesta del Pol Sud tanca la seva trilogia sobre Dona, història i identitat amb Raphaëlle, la història que torna a combinar testimonis reals en escena i investigació periodística. Una nova manera d’entendre el teatre amb les protagonistes dels fets reals com a escena per construir ponts entre l’experiència individual i la història col·lectiva.

 

A Raphaëlle la companyia parteix d’una experiència individual de canvi de gènere. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla, doncs, del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats i reflexiona sobre el tractament del gènere en altres cultures, qüestionat si la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental.

 

Raphaëlle projecta, així, una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre les lluites i les conquestes socials, les minories, l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

 

Una producció del Grec Festival de Barcelona 2018, La Conquesta del Pol Sud, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatro Español de Madrid i el Théâtre de l’Archipel (Perpinyà).

Amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

 

 

Espectacle en castellà


Fitxa artística:

Direcció: Carles Fernández Giua
Creació i repartiment: Raphaëlle Pérez,
Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer.


Més informació:
http://www.laconquesta.com/ca/

Ajuntament de Tortosa

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2020 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS