Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre - desembre 2018 > Música

Viena, punt de trobada*

Trio Arcattia Collage


Sala Gran

Dissabte, 27 d'octubre - 20:00 h
 


Preus: 10,00 €

Sinopsi:

"Viena, punt de trobada", des del punt de vista musical, i també en altres àmbits, de tots és coneguda la importància d'una ciutat com Viena. Orquestres, directors, escoles, compositors, intèrprets, etc. La capital austríaca és una de les més antigues d'Europa amb una riquesa històrica i cultural molt important i és considerada com la ciutat de la música. Un programa farcit d'obres d'autors que compartiren a la seva manera l'anomenada ciutat de la música i amb obres de Vivaldi, Haydn, Mozart, Lachner i Boccherini escrites per a dos violins i violoncel.
Aquest és el punt de partida en el programa d'aquest concert. Obres de compositors en què el seu punt de trobada és la ciutat de Viena, ja sigui com a naixement, com a ciutat on van desenvolupar una gran part de la seva activitat musical professional o com a estudiant i, com en el cas de Vivaldi, el lloc on passaren els últims anys de la seva vida.
En aquest programa dos Divertimentos dels dos autors clàssics per excel·lència, que la seva música no necessita cap mena de presentació i que influïren molt clarament en tota la música de cambra de l'època: Haydn i Mozart. Amb ells, i per encetar el concert, un dels Trios-Sonata d'Antoni Vivaldi; una música de sonoritats úniques i properes escrita per un autor que es retirà a la ciutat de Viena per passar els seus últims anys de vida.
I per arrodonir aquesta mostra de música relacionada amb la ciutat de Viena, un dels trios de Boccherini que ens mostra ja les portes del romanticisme amb el Trio op. 54 núm. 5 i una obra ben curiosa del violinista Lachner, ja en els principis del romanticisme, i que reflecteix una petita broma escrita sobre l'estil barroc, considerat en aquella època com a "antic": "Die gute alte Zeit" (els bons bells temps).

 

 

 

*Espectacle organitzat per Joventuts Musicals de Tortosa


Fitxa artística:
Trio Arcattia Collage

Quim Térmens, violí
Joan Morera,  violí
Lluis Heras, violoncel

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2019 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS