Veure tota la programació
Programació > Temporada gener - juny 2017 > Festivals

Ara Malikian. ENTRADES EXHAURIDES

XXIV Mostra de Jazz Tortosa


Sala Gran

Dilluns, 03 de juliol - 22:00 h
 


Preus: 35,00 €

Sinopsi:

Venda d'entrades  http://www.eventbrite.es. 


La incleïble història del violí

Després de dos intensos anys de gira, en els que Malikian ens anava desgranant la seva biografia vital i musical, ara es el violí qui inspira a Ara un nou repertori recollit en el disc La increïble història de Violí, i on el protagonista es el seu violí.

Un violí que nasqué a Mòdena i va viatjar fins al Líban per trobar-se amb un petit Ara de tres anys, amb el que el seu pare, també violinista, el va ensenyar a tocar, i del que ja no es separaria. Junts van descobrir a Paganini i junts han viatjat per tots els gèneres musicals que varen aprendre per on passaven. Viatjar, escoltar, fusionar, així fins arribar al rock, la música pop i el jazz.

Tota una increïble historia que podrem anar coneixent amb La increïble gira del Violí, un meravellós viatge de 20 mesos al voltant del mon, que va començar amb la publicació del disc La increïble historia de Violi a l’octubre de 2016.

Ara Malikian, d’origen libanès i ascendència armènia es va iniciar amb el violí de la mà del seu pare. El seu talent fou reconegut molt aviat, tot i les difícils circumstàncies que la guerra civil libanesa el van obligar a viure.

Va oferir el seu primer concert important amb 12 anys, i als 14 el director d’orquestra Hans Herbert-Jöris el va escoltar i li va aconseguir una beca del govern alemany per cursar estudis a la Hochschule für Musik und Theater Hannover. Amb 15 anys fou l’alumne mes jove admès en aquest prestigiós centre superior d’estudis musicals. Posteriorment va ampliar els seus estudis a la Guildhall School of Music & Drama de Londres.

Com a intèrpret es posseïdor d’un ampli repertori que inclou la pràctica totalitat de les grans obres escrites per violí (concerts amb orquestres, sonates i obres amb piano i música de cambra) . Ha estrenat obres de compositors actuals com Franco Donatoni, Malcom Lipkin, Luciano Chailly, Ladislav Kupkovic, Loris Tjeknavorian, Lawrence Romany Yervand Yernakian. Com a violí solista ha estat convidat per formacions de la talla de: Orquestra Simfònica de Tokio, Orquestra Simfònica de Bamberg, Zurcí Chamber Orquestra, Génova Opera Orquestra, Orquestra Simfònica de Madrid (OSM), Simfònica de Portugal, Orquestra de Cambra de Tubingen, Virtuosos de Moscou, Filharmònica de Belgrad, Orquestra de cambra de Toulouse o la Filharmònica d’Armènia.

Ha treballat sota la batuta de directors tan importants com Mariss Janssons, Peter Maag, Jesús López Cobos, Vladimir Spivakov, Miguel Ángel Gómez Martínez, Luis Antonio García Navarro, Vassili Sinaisky, Edmond de Stoutz, Gudni Emilson, Juan José Mena o Jo Ann Falleta, Pedro Halffter, Alejandro Posada, Cristóbal Halffter, o Salvator Brotons. I ha actuat a les sales més importants de concert del mon, en més de quaranta països dels cinc continents: Nueva York (Carnegie Hall), París (Salle Pleyel), Viena(Musikverein), Toronto (Ford Center), Madrid (Auditorio Nacional y Teatro Real), Zurcí (Tonhalle), Londres (Barbican Centre), Cádiz (Gran Teatro Falla).

Amb una gran quantitat de premis en nombrosos concursos de prestigi mundial i una discografia de luxe, Ara Malikian ha demostrat des de sempre un especial interès per apropar la música a tots els públics, tant de la música clàssica como no clàssica. Essent un personatge de prestigi i de fama internacional li permet col·laborar sempre en projectes destinats a millorar la vida de les persones mes desfavorides, sobre tot quan es tracta de nens. Així cada any col·labora amb la ONG “Acción contra el hambre”. 

 


Fitxa artística:

Acompanyen a Ara Malikian:
Hector “El Turco” – Percussió.
Cristina López – Violoncel.  
Jorge Guillén del Castillo – Violí
Tania Bernaez Abad – Contrabaix
Nantha Kumar – Tablas índies
Tony Carmona – Guitarra


Més informació:
http://www.eventbrite.es
http://www.aramalikian.com

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2018 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS